OGREVANJE IN HLAJENJE

STROPNO OGREVANJE IN HLAJENJE

En sistem za ogrevanje in hlajenje prostorov in to brez pihanja in dvigovanja prahu.

Predstavljamo vam edinstven sistem za stropno ogrevanje in hlajenje. Gre za enoten sistem, ki je namenjen tako ogrevanju, kot tudi hlajenju. GP COOL SPEED je ekonomičen pri delovanju in deluje praktično brez vzdrževanja. Bivanje v prostorih, ki jih ogreva ali hladi sistem Klima strop GP COOL SPEED je prijetno, upravljanje enostavno.

Danes se v objekte še vedno vgrajujejo ločeni sistemi za ogrevanje in hlajenje. Ogrevanje je večinoma urejeno s talnim ali radiatorskim ogrevanjem, hlajenje pa s klimatkso napravo. Značilnosti teh sistemov so, da gre za ločene sisteme, ki jih mora investitor vgraditi v objekt vsakega posebej. Vsak sistem pa seveda nosi svoje stroške vgradnje, stroške obratovanja in vzdrževanja. Omenjeni sistemi povzročajo neprijetno pihanje, dvigujejo prah, prostori se ogreva ali ohlaja neenakomerno. Zato smo v Baustoff+Metall razvili in patentirali Klima strop GP COOL SPEED, ki omenjenih slabosti nima. Klima strop GP Cool Speed podjetje Baustoff+Metall že dalj časa uspešno vgrajuje v objekte v Avstriji in Nemčiji.

Kako deluje sistem?
Ogrevalno hladilni strop Klima GP COOL SPEED deluje na principu sevalne energije, brez odvzemanja potrebne vlage iz prostora in brez efekta pihanja. Znotraj stropne plošče se v posebne toplotno prevodne profile, napeljejo cevi iz posebne umetne mase, ki služijo za pretok hladne vode (pri hlajenju) ali tople vode (pri ogrevanju) skozi sistem. Toplotno valovanje iz stropnih plošč neposredno greje stvari in ljudi v prostoru, ti pa posredno zrak, kar nudi udobno in prijetno bivanje in enovito klimo v celotnem prostoru. Odzivnost sistema je hitra.

V primeru inštalacije ogrevalno hladilnega stropa Klima GP COOL SPEED, toploto ali hlad oddaja strop. Sistem izkorišča sevalno energijo, spominja na dobro staro ločeno peč in lahko tako ogreva, kot tudi hladi prostore. Konvecionalne klimatske napreve in sistemi ogrevanje se občutijo večinoma kot moteči in neprijetni. B+M sistem klima stropov pa nudi optimalno in gospodarno udobje ter enakomerno porazdelitev temperature v prostorih.

Sistem je nameščen na toplotno prevodne profile, ki zagotavljajo enostavno in cenovno ugodno inštalacijo sistema. Sistem je po vgradnji dejansko neviden, čezenj se montirajo mavčne plošče.


KLIMA STROP GP COOL SPEED – Novost na slovenskem trgu.

Montaža sistema je možna na vse ogrevalne sisteme, nizke temperature predtokov pa omogočajo priklop sistema tudi na toplotne črpalke, solarne naprave, talna voda, biomasa itd. Za ogrevanje zadoščajo temperature predtokov od 30 do 35°C, pri uporabi kot hladilni strop so običajne temperature predtokov od 17 do 19°C. Potrebna moč vira toplote oz. hlajenja je nizka, kar zagotavlja majhno porabo energije, energentov.

GP-COOL SPEED

Prednosti Klima stropa GP Cool Speed:

 • Ogrevanje in hlajenje z enim sistemom,
 • posledica delovanja ni ne pihanja ne dvigovanja prahu,
 • naravno toplotno sevanje,
 • visoko bivanjsko ugodje,
 • prostor se hitro in enakomerno ogreje ali ohladi,
 • sistem je dejansko neviden,
 • nizki obratovalni in vzdrževalni stroški,
 • prilagodljivost.

Edinstven: B+M GP – Cool Speed Klima stropni sistem

Klima stropovi delujejo s sevalno energijo in nudijo, tako ogrevalniin hladilni sistem, brez odvzemanja potrebne vlage v prostoru in brez efekta prepiha. Stropovi sevajo enakomerno toploto in hlad, tako da v prostoru prevladujejo prijetne temperature.

Kaj je novega?
Profil namesto masivnega registra in načrt polaganja: Poljubno skrajšan ali podaljšan profil, je zelo fleksibilen in ne potrebuje nobenega proizvodnega časa.

Neskončna cev namesto, vmesnih spojnih priključkov (fitingov) in objemk: Pri polaganju cevi, odpadejo vsi vmesni spojni priključki (fitingi) in objamke, v področju stropa in čas gradnje se seveda skrajša.

Sistem Vas prepriča:

 • Polaganje cevi, podprto z robotom,
 • hitro in enostavno,
 • stroškovno ugodno,
 • patentirani sistem.

Z robotom, (Cool Racer), (lahko ga tudi najamete) poteka vtiskavanje cevi precizno in jedrnato. Več informacij dobite spodaj.

Vabimo vas, da nam posredujete podatke o vašem objektu, mi pa vam pripravimo ponudbo. Izdelamo celoten projekt in izvedemo vgradnjo sistema.


NALOŽITE DOKUMENT